Les empreses de més de 50 treballadors hauran d’elaborar un Pla d’Igualtat, segons disposa el RDLey 901/2020, de 13 d’octubre, i l’hauran de presentar, com a màxim, el març de 2022.
Per Nieves Rabassó / Advocada, Economista i Responsable del Departament de Dret Laboral
Les empreses de més de 50 treballadors hauran d’elaborar un Pla d’Igualtat, segons disposa el RDLey 901/2020, de 13 d’octubre, i l’hauran de presentar, com a màxim, el març de 2022.
Així doncs, caldrà que les empreses que compleixin aquests requisits elaborin un Pla d’Igualtat en el qual s'abordaran matèries com la selecció del personal, la formació, els sistemes de promoció interna, la classificació professional/valoració dels llocs de treball, la conciliació de la vida familiar, el protocol d’assetjament i l’auditoria retributiva, establint-se mesures específiques per a la implantació i supervisió d'aquest.
Aquesta mateixa obligació també la tindran les empreses que pretenguin contractar amb les Administracions Públiques, independentment del seu nombre de treballadors de la plantilla.
De la mateixa manera, des del 14 d’abril de 2021, totes les empreses han de tenir confeccionat el seu registre retributiu, a l'efecte de garantir la igualtat retributiva, en feines d'igual valor.
L'incompliment de l'elaboració dels Plans d'Igualtat serà definit com a infracció molt greu per l'autoritat laboral, de conformitat amb l'art. 8.17 de la Llei d'Infraccions i Sancions en l'Ordre Social (LLISOS), podent imposar sancions d'entre 7.501€ a 225.018€.
Articles relacionats
L'elaboració dels Plans d'Igualtat, obligatoris per a empreses de més de 50 treballadors, segons disposa el RDLey 901/2020, de 13 d'octubre, exigeix la regulació del protocol d'assetjament que, en principi, només era obligatori per a empreses de més de 150 treballadors.
El passat 10 de desembre de 2021 el Consell de Ministres va aprovar el Projecte de Llei de startups i que ara serà objecte de debat parlamentari amb caràcter previ a la seva aprovació com a Llei definitiva.